Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, tarımsal arazilerin etkin kullanımını sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. Atmaca, Ayçiçeği üreticileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, farklı çeşitlerle deneme tarlası kurma kararı alındığını açıkladı. Ayrıca %75 hibeli üreticilere ayçiçeği tohumu dağıtılacak.

Atmaca, “Çeşitli Ayçiçeği tohumlarını aynı tarlada yan yana ekip farklılıklarını gözlemleyeceğiz.” diyerek tarımsal arazilerin verimliliğini artırmak ve çeşitliliği desteklemek için yeni bir proje başlattıklarını belirtti. Bu kapsamda, Ayçiçeği tohumunu üreticilere % 75 hibeli verileceğini açıkladı.

Atmaca; “Ayçiçeği tohumunu üreticilerimize % 75 hibeli veriyoruz. 8.000 dekar alanda ekilmek üzere dağıtacağımız çeşidimiz Türkiye'nin ilk yerli ve milli imkanlarla üretilmiş CL Teknolojisine sahip hibrit çeşidi SUN 2259” ifadelerini kullandı.

Üreticilerin de bu fikre sıcak baktığını ve destek verdiklerini dile getiren Atmaca, deneme tarlalarının çeşitliliği artırarak tarımsal üretimi ve verimliliği artıracağını belirtti. Ayrıca, tarım sektörüne katkı sağlamak ve çiftçilere destek olmak amacıyla benzer projelerin devam edeceğini vurguladı.

Çanakkale'de Süne Zararlısıyla Mücadele Başlatıldı Çanakkale'de Süne Zararlısıyla Mücadele Başlatıldı

Bu adımın, Biga'nın tarımsal potansiyelini artırma ve çiftçilere yönelik desteklerin etkin bir şekilde uygulanmasını sağlama yolunda önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Biga’da deneme tarlası kurulacak!

Editör: Haber Merkezi