Çanakkale'de bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle öğle saatlerinden itibaren başlayacak yağışların, akşam saatlerine kadar etkili olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Marmara ile Ege'de toz taşınımı bekleniyor.

Marmara ve Ege bölgelerinde toz taşınımı ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu durumun özellikle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Çanakkale'de yarınki hava durumu ise; sabah saatlerinde açık 14°C olması bekleniyor. Yarın gün ortasında havanın açık 22°C, akşam saatlerinde açık 20°C, gece bulutlu 15°C olacağı tahmin ediliyor.

Çanakkale ve Biga'da Hava Tahmini Değişti: Bugünün Güncel Hava Durumu Çanakkale ve Biga'da Hava Tahmini Değişti: Bugünün Güncel Hava Durumu

Önümüzdeki hafta en yüksek sıcaklığının 29 derece olması beklenirken, en düşük sıcaklığın ise 12°C olacağı tahmin ediliyor.

Editör: Haber Merkezi