Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü
AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, referandum çalışmaları kapsamında Çanakkale’deki esnaf ve şoförler odası temsilcileriyle buluştu. Turan, "Bugün gördüğüm şey; Çanakkale’mizde dernekler, vakıflar, odalar bir araya gelip aynı huzuru aynı güzelliği paylaşabiliyorsa en kıymetli köprü o bence. Bu ülkenin her köşesinde Çanakkale’nin huzuru olmasını istiyoruz” dedi. Referanduma sayılı günler kalan siyasiler çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’da bu kapsamda ziyaret ve buluşmalarını aralıksız sürdürüyor. Turan son olarak kentteki esnaf ve şoförler odası temsilcileriyle bir araya geldi. 16 Nisan’da oylanacak Anayasa değişikliğine ilişkin maddeleri ve neden evet denilmesi gerektiğini anlattı. Konuşmasında Çanakkale’ye olan sevdasına dikkat çeken Turan, “Ben Ankara’dan koşarak geliyorum siz ilçelerinizden koşarak geliyorsunuz. Çanakkale’mize mesleğimize nasıl katma değer katarız onu tartışıyoruz. Biliyorsunuz Çanakkale’ye geldiğimizden beri elimizden geldiğince dönüşüm için değişim için yoğun mesai harcıyoruz. Çevrenize baktığınızda dönüşen yolları, köprüleri, tünelleri, okulları, hastaneleri, huzur evlerini, hükümet binalarını hepiniz görüyorsunuz" dedi.
“O köprü herhangi bir köprü değil, dünyanın en uzunu”
Turan konuşmasının devamında şunları söyledi; “Biz Çanakkale’den yola çıktığımızda hep bize dediler ‘boğaz köprüsü ihtiyacımız var, yapılır mı yapılmaz mı, olur mu olmaz mı? Vaat edildi ama olmadı.’ 1960’lardan beri gündemde bu iş ama olmadı hep söylendi. O zaman şunu demiştik. AK Parti için yol yapmak, köprü yapmak, okul yapmak artık bir sınav olmaktan çıktı. Biz bunun kralını yapıyoruz tabiri caizse ama bizim için asıl olan gönülden gönülle köprü yapmak, kalpten kalbe bağ kurmak demiştik. Bugün gördüğüm şey; Çanakkale’mizde dernekler, vakıflar, odalar bir araya gelip aynı huzuru aynı güzelliği paylaşabiliyorsa en kıymetli köprü o bence. Bu ülkenin her köşesinde Çanakkale’nin huzuru olsun istiyoruz. Bu ülkenin her köşesinde Diyarbakır’da, Hakkari’de Çanakkale’nin mutluluğu olsun istiyoruz. Ama bunu yaparken aynı zamanda köprünün bir ihtiyaç olduğunu söylemiştik. O köprünün buraya yapılacağını ifade etmiştik. 15-20 gün önce hepinizin birlikte katıldığı bir şekilde temelini attık. Bizim için atılan temel açılan temeldir yapılan temeldir biten iştir. Bir işe başlamışsak şimdiye kadar hamdolsun yarım kalan işimiz yok. Göreceksiniz Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümünde gideceğiz hep beraber davulla zurnayla Gelibolu’ya yürüyerek geçeceğiz inşallah. Çok fazla bir iş kalmayacak, bu köprü en çok sizler için kıymetli olacak. O köprü buranın tarımı demek, turizmi demek, sanayisi demek. Her türlü ürünümüzün ihracı demek. Her türlü ürünün meyvenin sebzenin balığın çok rahat İstanbul’la Avrupa’ya gitmesi demek. Ama en çokta şoför esnafımızın hava bugün yağmurlumu değil mi, sis var mı yok mu, rüzgar oldu mu olmadı mı, kuyruk çok mu az mı, önce balıkçı mı şeftalici mi kim gitsin bakalım derdi olmadan besmele çekip karşıya geçmesi demek. Bir şey daha; o köprü herhangi bir köprü değil, dünyanın en uzunu. Dünyanın en uzun köprüsünü Çanakkale’ye yapacağız inşallah. İstanbul ve Kocaeli’ndekini görmüşünüzdür. Tek tabya bildiğiniz yol. Şeritli, gidiş geliş. Burada ki üç gidiş ayrı ortası boş, üç geliş ayrı. Yani iki köprü var gibi olacak. Rüzgarın etkisini azaltmak için. O yüzden uzunluğu, estetiği, görüntüsü ve iki köprü görüntüsüyle Çanakkale’mizin markasına ekstra bir katkı yapacak inşallah. Ama en çokta şoförlerimiz bu konuda rahat edecek, dediğimiz gibi. Besmele çekip basıp gidecekler. Ezine Gıda OSB yapıyoruz. Ayvacık, Bayramiç, Ezine hattından Çanakkale Gıda OSB’si bu bölgenin en önemli gıda ihtisas bölgesi orası olacak. Beklemesi, soğuk havası gibi ciddi bir şey olacak. Bunların hepsinin alt başlığı taşımacılıkla ilgili yeni imkanlar demektir.”
“Bu şehitlerin torunları bu hizmetin en iyisine layık”
Çanakkale’ye yapılan yatırımlar ve yapılması düşünülen projeler hakkında da şu bilgileri verdi Turan, “Troia 2018 yılı ilan edilsin diye uğraştık. Turizmin iddiasının artması demek. O bitecek Assos’da ki iddiamızı ortaya koyacağız. Turizmin artması için her alanda işlerimizi arttırmayı devam edeceğiz. Çanakkale’de bir hastane yaptık 500 yataklı büyük bir hastane. Allah kimseyi düşürmesin. Otel gibi demiyorum otelden daha lüks, modern ve daha büyük. Harika ötesi bir eser kazandırdık. Çünkü biz işimizi yaparken usulen yapmayacağız. Köprüde öyle, hastanede öyle en güzelini en iyisini yapacağız. Bu şehitlerin torunları bu hizmetin en iyisine layık. Herhangi bir hastaneden veya köprüden bahsetmiyorum. Her işimiz ciddi olacak ne kadar çalışırsak çalışalım ne kadar iş yaparsak yapalım bu millete olan borcumuzu ödemiş olmayız. Şehitlerimize, gazilerimize ödemiş olmayız.”
“Bu ülkede artık 70 yılda 65 hükümet olsun istemiyoruz”
Konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak referandumun önemine değinen Milletvekili Turan şöyle devam etti; “15 Temmuz yaşadık. Eğer 15 Temmuz’da bu millet bize sahip çıkmamış olsaydı, liderimiz dik durmasaydı 15 dakikada sonuçlanırdı. Daha önce böyle oldu çünkü. Ama millet sahip çıktı, süreç bozuldu. Bugün başka bir yerdeyiz. O yüzden 15 Temmuz’dan sonra ki bir süreçte başta Sayın Bahçeli olmak üzere AK Parti Genel Başkanı bir araya geldiler, bu ülkede artık zayıf hükümet olmasın diye. Ne olursa olsun; ‘darbe girişimi olsun, ekonomik kriz, siyasi kriz ne girişimi olursa olsun ama bunu aşacak bir hükümet sistemi olsun’ dediler ve ikisi beraber AK Parti ile MHP bir yol haritası belirlediler. Şuan biliyorsunuz haftaya referandum var. Bu referandum AK Partinin işi değil MHP’nin işi değil, hepimizin işi. Bakmayın bazıları AK Partililer MHP’liler, diğer partiler hayır diyeceğim diyen olabilir. Ülkesini seven insan memleketini seven insan koltuk kavgasına bu işleri feda etmez. ‘Şu adam gitsin ben geleyim, o yüzden hayır diyorum’ bu doğru bir yaklaşım değil. ‘O ilçe başkanı gitsin, falanca gelsin diye hayır diyorum’ bu doğru bir yaklaşım değil. Biz meseleye bakarken partili olarak değil, memleket olarak bakarız. Bu iş memlekette faydası var mı, yok mu? AK Partiye zararı olsun MHP’ye zararı olsun ama bu ülkeye faydası varsa buna sahip çıkmamız lazım. Bakın önümüzde bir liste var. Listeyi gösterelim size biz kaç yılında çok partili hayata geçtik; 1950’de geçtik. Yani yaklaşık 70 sene olmuş. Şuan biliyorsunuz bizim hükümetimiz 65’inci hükümet. Binali Yıldırımın hükümeti 65’inci hükümet. 70 yıllık çok partili hayatımızda 65 hükümet kurmuşuz. AK Parti’nin kendi içerisindeki başarısı huzuru Cumhurbaşkanıyla olan uyumu istisnai bir durum. Ama AK Parti bugün var yarın yok. Cumhurbaşkanımız bugün var, yarın yok. Biz bu ülkede artık 70 yılda 65 hükümet olsun istemiyoruz. Kavgamız bu, derdimiz bu, talebimiz bu. Daha vahimini söyleyeyim size; 1 yılın altında 35 tane hükümet var. 65 hükümet var 35 tanesi 1 yıl sürmemiş bile. Şimdi ben size sorayım; 1 yıllık otobüs aldınız, taksi aldınız iş yapacaksınız vergi nereye yatırılır, kaymakam nerde, trafik nerde? Nerede ne olduğunu öğreninceye kadar o süre biter. Oda başkanı oldunuz 1 yıl içerisinde Ankara nerde vali nerde öğreninceye kadar yıl biter zaten. 70 yılda 65 hükümet 35 tanesi 1 yılın altında görev yaparsa ki 2 aylık var, 4 aylık var, 6 aylık var. Bizim ülkemizin istikrarlı olması güçlü olması mümkün mü? Avrupa’nın karşısında uluslar arası sıkıntılarda ‘dur’ dememiz, ‘yapmayın’ dememiz mümkün mü?”
“Herkes elini taşın altına ortaya koymalı”
16 Nisan'da tüm şoför odaları üyelerinden güçlü bir evet beklediklerini dile getiren Turan, “Bu ülke çok partili dönemden bu yana 70 yılda 65 hükümet, sayısız darbe gördü. Kesintiye uğrayan yatırımlarla karşı karşıya kaldı. Bir gecede cebinde ki parası değer kaybetti. Bunlara en yakın siz şahitsiniz. Eskiden yolların çalışmaları başlar bekle ki bitsin. Ama 15 yılda kesintisiz hükümet sayesinde kısa zamanda yol çalışmaları tarihe karıştı. O yüzden 16 Nisan'da sizlerden güçlü bir evet bekliyoruz. Herkes elini taşın altına koymalı” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi