Çanakkale'de ormanlık alanda yangın çıktı!
Çanakkale'de ormanlık alanda yangın çıktı!
İçeriği Görüntüle

Türkiye'nin dört bir yanından binlerce güreşseverin akın edeceği organizasyona, Çanakkale'nin Biga ilçesinden de yoğun katılım bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, Biga'dan çok sayıda vatandaş, geleneksel ata sporu olan yağlı güreşlerin en büyük organizasyonunu yerinde izlemek için Edirne'ye gitmeye hazırlanıyor. Otobüslerle ve özel araçlarıyla yola çıkacak güreş tutkunları, hafta sonunu Kırkpınar coşkusuyla geçirecek.

Başpehlivanlık mücadelelerinin nefes keseceği organizasyonda, Türkiye'nin en başarılı pehlivanları altın kemer için er meydanına çıkacak. Kırkpınar'ın yıllardır değişmeyen atmosferini yaşamak isteyen vatandaşların, özellikle cumartesi ve pazar günleri Edirne'de yoğunluk oluşturması bekleniyor.

Biga'da güreş kültürünün güçlü olması nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda güreşseverin Kırkpınar'a gitmesi beklenirken, esnaf ve vatandaşlar da hafta sonu adeta "Bütün Biga Edirne'ye taşınacak" yorumunu yapıyor.
Tarihi organizasyonun3, 4 ve 5 Temmuz 2026 tarihlerinde Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Muhabir: Mehmet Özdeş