İsrail ordu radyosunun haberine göre, İsrail savaş uçakları, İran destekli Husilerin kontrolündeki Sana'ya hava saldırısında bulundu.

Sosyal medyada dolaşıma giren görüntülerde, Sana'ya düzenlenen saldırılarda büyük bir patlamanın gerçekleştiği görüldü.

İsrail ordusundan hava saldırılarına ilişkin yapılan açıklamada, Sana'da Başkanlık Sarayı'nın bulunduğu askeri yerleşke ile iki elektrik santrali ve bir yakıt deposunun vurulduğu duyuruldu.

Açıklamada, Sana'da hedef alınan iki elektrik santralinin Husilerin "askeri faaliyetleri" için önem arz ettiği öne sürüldü.

İsrailli askeri kaynaklar, saldırının jetler ve yakıt ikmal uçakları dahil olmak üzere yaklaşık bir düzine savaş uçağıyla gerçekleştirildiğini ve 4 hedefe 30'dan fazla mühimmatın atıldığını belirtti.

Netanyahu, Yemen'e saldırıları askeri komuta merkezinden izledi
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yisrael Katz ve Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir Yemen'e düzenlenen hava saldırılarını Hava Kuvvetleri'nin komuta merkezinden takip etti.

İsrail Savunma Bakanlığı Netanyahu, Katz ve Zamir'in Sana'ya düzenlenen saldırıları komuta merkezinden takip ettiği anlara ilişkin fotoğrafları paylaştı.

Husiler, saldırıyı doğruladı
Yemen'deki Husilere ait SABA haber ajansı ile El-Mesira televizyonu da İsrail'in Sana'ya hava saldırısı düzenlediğini doğruladı.

Kuzey Kore’de ABD’yi Hedef Alan Gizli Füze Üssü İddiası
Kuzey Kore’de ABD’yi Hedef Alan Gizli Füze Üssü İddiası
İçeriği Görüntüle

Saldırılarda Sana'nın merkezinde bir yakıt istasyonu ile güneyinde bir elektrik santralinin hedef alındığı aktarıldı.

Görgü tanıkları da Sana'da şiddetli patlama sesleri duyduklarını dile getirdi.

Husilerin ilk kez misket bombası taşıyan füzeyle İsrail'e saldırı gerçekleştirdiği iddiası
Öte yandan İsrail ordusundan yapılan ayrı bir açıklamada, Yemen'deki Husilerin cuma gecesi ülkeye fırlattığı balistik füzenin misket bombası taşıdığı öne sürüldü.

Husilerin ilk kez misket bombası taşıyan balistik füze başlığı kullandığının altı çizilen açıklamada, hava savunma sistemlerinin bu tür füzeleri engelleyip etkisiz hale getirebilme kabiliyetine sahip olduğu ifade edildi.

Yemen'deki Husiler, cuma gecesi İsrail'e bir balistik füze atmıştı. Yemen'den atılan balistik füze nedeniyle Tel Aviv ve çevresindeki çok sayıda kentte sirenler çalmıştı.

İsrail'de yayın yapan Kanal 12 televizyonu, Yemen'den atılan füze nedeniyle başkentteki Ben-Gurion Havalimanı'nın geçici olarak uçuşlara kapatıldığını aktarmıştı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise füzenin İsrail'in orta kesimlerine doğru fırlatıldığı ve hava savunma sistemleri tarafından başarıyla durdurulduğu kaydedilmişti.

Yemen'deki Husiler, 19 Ocak'ta varılan ateşkes anlaşmasını bozarak Gazze Şeridi'ne şiddetli saldırılarını tekrar başlatan İsrail'i zaman zaman balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef alıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı