Biga’da köyler için doğalgaz heyecanı yaşanıyor. İlçede düzenlenen programda açıklanan müjdeye göre, OSB bölgesine yönelik doğalgaz çalışmasının hayata geçirilmesiyle birlikte çevrede bulunan 8 köyün de doğalgaza kavuşması hedefleniyor.

Biga’dan Türkiye’nin dört bir yanına
Biga’dan Türkiye’nin dört bir yanına
İçeriği Görüntüle

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, bir dizi program kapsamında geldiği Biga’da katıldığı açılışta, ilçenin kırsal bölgelerini de yakından ilgilendiren önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı.

8 KÖYE DOĞALGAZ ULAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Yapılan açıklamada, Biga Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabına ilişkin altyapı çalışmalarının sürdüğü belirtilirken, bölgenin doğalgaza kavuşması için fizibilite çalışmalarının başlatıldığı ifade edildi.
Çalışmaların yalnızca OSB ile sınırlı kalmayacağı, üniversite ve OSB çevresindeki 8 köyün de doğalgazdan yararlanmasının planlandığı açıklandı.

Açıklamada, yatırımın 2028 yılı için öngörüldüğü ve doğalgaz projesinin yatırım programına alınması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

BİGA’NIN KÖYLERİ İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

Doğalgazın köylere ulaştırılması halinde, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların ısınma ve enerji kullanımında önemli bir değişim yaşanması bekleniyor.

Özellikle kış aylarında yakıt ve ısınma giderleri açısından vatandaşları yakından ilgilendiren bu gelişme, Biga’nın 8 köyü için önemli bir yatırım olarak değerlendiriliyor.

Biga’da başlayan süreçte gözler şimdi fizibilite çalışmalarına, yatırım programına ve projenin uygulanacağı tarihe çevrildi.

8 köyü doğrudan ilgilendiren doğalgaz projesinin hayata geçmesi, Biga’nın kırsal bölgeleri için önemli bir altyapı yatırımı olacak.

Muhabir: Bahar Karakurt