Orhan Ovacıklı, Bigaspor günlerini anlattı: “En az kazandım ama en mutlu olduğum dönemdi”
Orhan Ovacıklı, yayıncı kuruluşa verdiği röportajda hem futbol kariyerindeki şampiyonluk sürecini hem de Bigaspor’da geçirdiği yılları duygusal ifadelerle anlattı.
Erzurumspor ile TFF 1. Lig’de şampiyonluk yaşayarak Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren deneyimli sağ bek, kariyerinde unutamadığı dönemlerden birinin Bigaspor günleri olduğunu söyledi.
Ovacıklı, röportajında Bigaspor’a geliş sürecini ve yaşadığı tesadüfleri şu sözlerle aktardı:
“Üniversite için Biga’ya gelmiştim. Futbolu bırakmıştım. Çanakkale Biga’da iktisat bölümünü kazanmıştım. Orada çok iyi insanlar tanıdım. Bigaspor o dönem amatör kümedeydi ve bana yeniden futbol oynama imkânı verdiler.”
Futbola dönüş sürecinde yoğun bir tutku yaşadığını belirten Ovacıklı, okul ve spor arasındaki dengeyi ise şöyle anlattı:
“Hafta sonları maçlarımız oluyordu, sınavlarım da aynı günlere denk geliyordu. Bazen sınava gitmiyordum. Takım arkadaşlarım bana kızıyordu ama futbol sevgim çok farklıydı.”
Bigaspor’daki arkadaşlık ortamının kariyerinde özel bir yeri olduğunu vurgulayan Ovacıklı, o dönemi şu sözlerle değerlendirdi:
“Burak Ergezer, Mustafa Demir, Kaptan Sedat Trifilli gibi çok değerli insanlar vardı. Kariyerime baktığımda en az kazandığım ama en çok mutlu olduğum dönem Bigaspor dönemiydi. Benim için çok özeldi.”
Başarılı futbolcu, Bigaspor’un geleceğine de değinerek, “İnşallah Bigaspor bu sezon 3. Lig’e çıkar. Tüm kalbimle destekliyorum ve inanıyorum” ifadelerini kullandı.




