Sonbaharın son demlerinde yağan yağmurların ardından Biga’nın verimli ormanları adeta bir mantar cennetine dönüştü. Bölge halkı, hafta sonu tatilini temiz havada değerlendirerek, köylerin ve orman içlerinin yolunu tuttu; sepetler dolusu mantarla evlerine döndü.

Mantar toplama geleneğinin yoğun olduğu Biga ve çevre köylerde, özellikle kanlıca ve mevsimine göre diğer yenilebilir türler bu yıl bolca kendini gösterdi.

"Yüzyılın Konut Projesi"ne başvurular başladı
"Yüzyılın Konut Projesi"ne başvurular başladı
İçeriği Görüntüle

Ailece Doğa Terapisi ve Bereket

Biga merkezden ve çevre köylerden gelen vatandaşlar, mantar toplama etkinliğini sadece bir yiyecek temin etme faaliyeti olarak değil, aynı zamanda ailece yapılan bir doğa terapisi olarak gördü.

Çocuklar için doğayı keşfetme fırsatı sunan bu aktivite, yetişkinler için ise sonbahar yorgunluğunu atmak için temiz havada bulunma imkânı sağladı. Toplanan mantarlar hafta sonu sofralarını süsledi.

Biga Ormanları bu bereketli dönemi yaşarken, vatandaşların doğanın bu lezzetli hediyesinden faydalanmaya devam edeceği öngörülüyor.

51954Be8 93Df 435A 99B2 Eb3C41C78E1B17D002B5 Eea7 4060 A740 Fa74049238E9

Muhabir: Gökçe Akkoç