15 Ekim Dünya El Yıkama Günü kapsamında Biga Devlet Hastanesi'nde, enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde hayati öneme sahip olan el hijyenine dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Hastanenin Enfeksiyon Kontrol Hemşireleri tarafından hazırlanan özel stant, hastane personeli ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Etkinlikte, el yıkamanın enfeksiyon hastalıklarının yayılmasını önlemede en basit, en etkili ve en ekonomik yol olduğu vurgulandı.

Yapılan bilgilendirmelerde, etkili el yıkama tekniğinin önemi bir kez daha hatırlatıldı. Bilgilendirme broşürleri eşliğinde, ellerin su ve sabunla en az 20 saniye boyunca, tüm yüzeylerine temas edecek şekilde yıkanmasının bulaşıcı hastalıklardan korunmada kritik rol oynadığı belirtildi.

Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Uğur Özpınar ve Hastane Yönetimi de standı ziyaret ederek etkinliğe destek verdi ve el yıkamanın sadece bireysel değil, toplumsal sağlık için de ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Hastane yetkilileri, "Temiz Eller, Güvenli Yarınlar!" ve "Temiz Eller, Sağlıklı Bir Toplum Demektir!" sloganlarıyla, el hijyeni alışkanlığının sadece bir günle sınırlı kalmaması ve yaşam boyu sürdürülmesi çağrısında bulundu. Düzenlenen etkinlik, hastane çalışanları ve vatandaşların el hijyeni konusundaki farkındalık düzeyini artırmayı hedefledi.

Dünya genelinde her yıl o rahatsızlıklar nedeniyle milyonlarca can kaybı yaşanıyor
Dünya genelinde her yıl o rahatsızlıklar nedeniyle milyonlarca can kaybı yaşanıyor
İçeriği Görüntüle

15 Ekim Dünya El Yıkama Günü'nün temel amacı olan el hijyeni bilincini artırma misyonunu başarıyla yerine getiren Biga Devlet Hastanesi, bu tür koruyucu sağlık hizmeti faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Tolunay Sürücü