Ramazan ayında oruç tutmak isteyen diyabet hastaları için Biga Devlet Hastanesi harekete geçti. Diyabet Hemşiresi Nihal Alıcı eşliğinde kurulan stantta, şeker dengesini
Biga Devlet Hastanesi, Ramazan ayında diyabet hastalarının sağlıklarını riske atmadan oruç ibadetlerini yerine getirebilmeleri için kapsamlı bir bilgilendirme etkinliği düzenledi. Hastane bünyesinde kurulan stantta, hasta ve hasta yakınlarına yönelik "Ramazan'da Diyabet Yönetimi" konulu danışmanlık hizmeti sunuldu.
“Doktor Kontrolü Olmadan Oruç Tutmayın”
Etkinlik kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Biga Devlet Hastanesi Diyabet Hemşiresi Nihal Alıcı, diyabet hastalarının Ramazan ayında dikkat etmesi gereken hayati noktaları vurguladı. Hastalara, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerektiği hatırlatıldı.
Diyabet Hemşiresi Alıcı, gün içinde düzenli kan şekeri ölçümü yapmanın hayati önem taşıdığını belirterek, "Kontrolsüz bir şekilde oruç tutmak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle doktor onayı ve düzenli takibimiz şart," dedi.
Uzmanlardan Altın Tavsiyeler
Stantta, Ramazan ayı boyunca şeker dengesini korumak için şu kurallar vurgulandı:
- Sahurda Kaliteli Protein: Sahur öğününde ağır yemeklerden kaçınılmalı, uzun süre tok tutan kaliteli protein kaynaklı kahvaltılıklar tercih edilmeli.
- İftarda Porsiyon Kontrolü: Uzun süreli açlık sonrası birden ve ağır yemek yemekten kaçınılmalı. İftar yavaş ve porsiyon kontrolüne dikkat edilerek yapılmalı.
- Bol Su Tüketimi: İftar ile sahur arasındaki sürede vücudun su ihtiyacı mutlaka karşılanmalı.
"Diyabette kontrol sizde, rehberlik bizde" mesajının verildiği etkinlikte, hasta ve yakınlarının soruları uzman hemşire tarafından yanıtlandı.





