Biga Atatürk Anadolu Lisesi, veli-öğretmen görüşmelerinde yeni bir uygulamaya geçti. Okul yönetimi, görüşmelerin daha verimli geçmesi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla velilerin öğretmenlerle görüşmeden önce randevu alması gerektiğini duyurdu.
Çanakkale’nin Biga ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Biga Atatürk Anadolu Lisesi, öğrenci velilerini yakından ilgilendiren önemli bir bilgilendirme yaptı.
Okul yönetimi tarafından yayımlanan duyuruda, öğretmenlerle gerçekleştirilecek veli görüşmelerinin belirli bir düzen içerisinde yürütülmesi amacıyla randevu sisteminin kullanılacağı belirtildi.
Velilerin, öğretmenlerle görüşmeye gelmeden önce randevularını oluşturmaları gerektiği hatırlatılırken, uygulamanın okul-aile iletişimini güçlendirmeyi ve görüşmelerin daha verimli geçmesini sağlamayı hedeflediği ifade edildi.
RANDEVULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINABİLECEK
Biga Atatürk Anadolu Lisesi tarafından yapılan açıklamada, velilerin randevu işlemlerini Millî Eğitim Bakanlığı'nın resmi sistemi üzerinden gerçekleştirebileceği bildirildi.
Randevu oluşturmak isteyen veliler, okulrandevu.meb.gov.tr adresine giriş yaparak e-Devlet üzerinden veli girişi seçeneğini kullanabilecek.
DİĞER RANDEVU KANALLARI DA AÇIK
Veliler, öğretmen görüşmeleri için randevularını farklı kanallar aracılığıyla da oluşturabilecek.
e-Okul VBS: Mobil uygulama üzerinden randevu işlemleri yapılabilecek.
MEBİM: 444 0 632 numaralı Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi aranarak destek alınabilecek.
"GÖRÜŞMEYE GELMEDEN ÖNCE RANDEVUNUZU OLUŞTURUN"
Biga Atatürk Anadolu Lisesi yönetimi, tüm velilerden görüşme öncesinde randevu almalarını isteyerek uygulamanın önemine dikkat çekti.
Yapılan duyuruda, velilerin öğretmenlerle daha sağlıklı iletişim kurabilmesi ve görüşmelerin planlı şekilde gerçekleştirilebilmesi için randevu sisteminin kullanılmasının önem taşıdığı vurgulandı.
Okul yönetimi, velilerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini rica etti.





