Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, Çanakkale genelinde bugün yağmur etkisini gösterecek. Dün başlayan yağışlar özellikle Gökçeada’da hayatı olumsuz etkiledi, birçok bölgede heyelanlar meydana geldi.

Gerlengeç Köyü’nde sıcak asfalt sevinci
Gerlengeç Köyü’nde sıcak asfalt sevinci
İçeriği Görüntüle

Biga ilçesinde sabah saatlerine kadar yağmur görülmezken, öğleden sonra beklenen yağış nihayet başladı. Meteoroloji, yağışın 2 gün boyunca aralıklarla devam etmesini öngörüyor.

Biga’ya bağlı Yeniçiftlik, Selvi, Balıklıçeşme ve Hacı Hüseyin Yaylası köylerinde ise günün erken saatlerinden itibaren şiddetli sağanak etkili oldu.

Günün ilk saatlerinde güneşli ve yer yer bulutlu bir hava hâkim olan Biga’da, öğleden sonra başlayan yağmur vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Yetkililer, yağış süresince sürücülerin dikkatli olmasını ve olası su taşkınlarına karşı tedbir alınmasını öneriyor.

Biga’da yaşayanlar, sonbaharın bereketini getiren bu yağışların, kurak geçen günlerin ardından bölgeye nefes olacağını söylüyor.

Muhabir: Bahar Karakurt