Gündem

Biga’ya 2200 Metrelik Yeni Hat

Biga Belediyesi, Esentepe Mahallesi’nin yıllardır çözüm bekleyen altyapı sorunlarına neşter vuruyor.

Abone Ol

Biga Belediyesi, Esentepe Mahallesi’nin yıllardır çözüm bekleyen altyapı sorunlarına neşter vuruyor. Ana kolektör hattı ile başlayan çalışmalar, modern üstyapı düzenlemeleriyle taçlanacak.

Biga Belediyesi, ilçenin hızla gelişen bölgelerinden biri olan Esentepe Mahallesi’nde, modern şehircilik anlayışına uygun kalıcı çözümler üretmek için düğmeye bastı. Mahalle sakinlerinin uzun süredir talep ettiği altyapı iyileştirmeleri kapsamında, ana kolektör hattı yapımı için çalışmalar resmen başladı.

2200 Metrelik Modern Hat

Belediye Fen İşleri ekipleri tarafından yürütülen proje kapsamında, Esentepe’nin gelecekteki gelişimini de göğüsleyecek toplam 2200 metre uzunluğunda altyapı hattı inşa edilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki tahliye ve kanalizasyon sorunlarının tamamen ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Altyapıdan Sonra Konforlu Üstyapı Geliyor

Belediyeden yapılan açıklamada, çalışmaların sadece altyapı ile sınırlı kalmayacağı vurgulandı. 2200 metrelik hattın döşenmesinin ardından vakit kaybetmeden üstyapı hamlesi başlatılacak. Yol ve kaldırım düzenlemeleriyle mahalle, Esentepe ismine yakışır, modern ve konforlu bir görünüme kavuşturulacak.

"Kalıcı ve Sürdürülebilir Hizmet"

Biga Belediyesi, yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmede; "Planlı, kalıcı ve sürdürülebilir hizmet anlayışıyla mahallelerimizin gelişimini sürdüren yapısına uygun çözümler üretiyoruz. Esentepe Mahallemizde başlattığımız bu kararlı çalışma, mahallemizin standartlarını yükseltecek," ifadelerine yer verdi.