İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler, teknolojiye olan ilgilerini somut bir başarıya dönüştürdü. Bilişim Teknolojileri Alanı Yazılım Geliştirme Bölümü öğrencileri Ömer Şevik ve Arda Durmaz, okulun ihtiyaçlarına doğrudan çözüm sunan "Okul Zil Programı"nı geliştirdi. Proje, hem kullanıcı dostu arayüzü hem de işlevselliği ile dikkatleri üzerine çekiyor.
Projenin danışmanlığını ve yöneticiliğini üstlenen Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmeni Hüseyin Sağ, öğrencilerinin bu başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu tarz çalışmaların eğitimde teknolojinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Geliştirilen yazılım sayesinde okul zilleri artık dijital olarak ve esnek biçimde yönetilebiliyor. Zil saatleri kolayca ayarlanabilirken, farklı günler için özel programlar tanımlanabiliyor; ayrıca özel günlerde kullanılmak üzere farklı zil sesleri de yüklenebiliyor. Bu özellikler, özellikle öğretmenler ve idareciler için zaman yönetimini kolaylaştırarak, okul içi düzeni daha verimli hale getiriyor.
Projeyi geliştiren öğrencilerden Ömer Şevik, "Gerçek bir ihtiyaca çözüm üretmek çok motive ediciydi. Yazılımın okulda kullanılacak olması bizleri gururlandırıyor," derken, Arda Durmaz ise, "Bu proje bize hem yazılım geliştirme sürecini hem de takım çalışmasını öğretti," diyerek edindikleri kazanımlara dikkat çekti.
Okul Müdürü Cengiz Ercan, projeye emek veren herkese teşekkür ederek, “Bu tür projeler, öğrencilerin sadece teorik bilgi değil, pratikte de yetkinlik kazandığını gösteriyor. Onlarla gurur duyuyoruz,” ifadelerini kullandı.
Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmeni Kenan KISA ise, “Bilişim Alanı olarak üretmeye ve yenilikçi projeler geliştirmeye devam edeceğiz,” sözleriyle bu başarının devamının geleceğine işaret etti.
İÇDAŞ Biga MTAL, bu örnek proje ile hem eğitimde teknolojinin gücünü ortaya koydu hem de öğrencilerinin yaratıcılığını ve üretkenliğini destekleyen vizyonunu bir kez daha kanıtladı.
Zil Programı İçin Tıklayınız...