İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, Çanakkale il merkezi ve ilçelerinde faaliyet gösteren feribotlarda hizmet veren gıda satış işletmelerine yönelik gıda kontrolü ve denetimleri gerçekleştirildi.

Halk sağlığının korunması ve vatandaşların güvenilir gıdaya erişiminin sağlanması amacıyla yürütülen denetimlerde, deniz seyahati yapan yolculara sunulan gıda ürünleri ve işletmelerin hijyen koşulları titizlikle incelendi.

Biga’da 29 Ekim için çelenk töreni yapıldı! Gözler bu akşama çevrildi
Biga’da 29 Ekim için çelenk töreni yapıldı! Gözler bu akşama çevrildi
İçeriği Görüntüle

Denetimler kapsamında, gıda ürünlerinin son tüketim tarihleri, ürünlerin muhafaza koşulları ve soğuk zincir uygulamaları, işletme ve personel hijyeni, etiket bilgileri ve mevzuata uygunluk ilgili mevzuat çerçevesinde kontrol edildi.

Vatandaşların sağlığının korunması ve gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla resmi kontrol faaliyetlerinin, il genelinde aralıksız ve titizlikle devam edeceği öğrenildi.

86E0A2E5 C771 4680 Bfda 26Ea9Db7604CF773Bc1D 8273 49A3 B5Cb 265A1F96Bd2B6Ffca8D2 0Afd 43A3 979F 9542962B0325

Kaynak: Anadolu Ajansı