Çanakkale'nin Biga İlçesi Toz Taşınımı ile Uyandı Çanakkale'nin Biga İlçesi Toz Taşınımı ile Uyandı
Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Biga Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Programı Güdümlü Proje Desteği’ne “Biga Kariyer Akademi” projesi ile başvuru yapılacak.

Proje dahilinde kurulacak “Biga Kariyer Akademi” merkezinde yer alacak bireysel ve grup danışmanlık sınıfları, ses stüdyosu, görüntü stüdyosu, inovasyon eğitim sınıfı, çok amaçlı konferans salonu, toplantı odası, eğitim odaları, girişimcilik sınıfı, E-sınav salonu, E-spor salonu, kafeterya ile hem katılımcı öğrencilerin istihdam edilebilmelerine yönelik eğitim/danışmanlık verilecek, hem de dijital çağa uygun faaliyetler yapılacak.

Proje hedef grubu olarak belirlenen ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda danışmanlık/eğitim alacak, Biga’da okullara devam eden 10. 11. ve 12. Sınıf öğrencileri, ilçedeki fakültelerde okuyan öğrenciler ve 18-24 yaş arası iş sahibi olamayan gençler oluşturmaktadır. Ancak, merkezde oluşturulacak görüntü ve ses atölyeleri ile senkron ve asenkron ders içerikleri oluşturularak, ilçede katılım sağlamak isteyen herkese online ortamda hizmet verilecektir.

Projenin amacı; her alanda hızla büyüyen ilçenin istihdam olamamış bireylerine, yenileşen istihdam alanları ile ilgili danışmanlık, eğitim ve yönlendirme faaliyetleri yaparak, iş dünyasının istediği yeterlilikleri kazandırmak.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi