Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile deprem bölgeleri için kredi anlaşması imzalandı Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile deprem bölgeleri için kredi anlaşması imzalandı
Ülkedeki ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve özellikle son yıllarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanları yeniden ağaçlandırmak amacıyla başlatılan milli seferberliğe Biga’da da toplumun her kesiminden yoğun katılım oldu.

Etkinliğe Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Güray ERGÜN’de katılarak oda adına fidan dikimi gerçekleştirdi.

“Geleceğe Nefes” sloganıyla şenlik havasında gerçekleştirilen ağaçlandırma seferberliğinde, saat 11.11 itibari ile 8 ayrı noktada eş zamanlı 35 bin fidan toprakla buluştu.

Biga Ziraat Odası adına fidan diken Başkan M. Güray ERGÜN, Tarım ve Orman Bakanlığımızca başlatılan “Geleceğe Nefes” isimli ağaçlandırma seferberliği kapsamında 11 Kasım saat 11:11’de 81 İlde 2023 noktada başlatılan ve 11 Milyon fidanın toprakla buluşmasını amaçlayan projeye katılarak Şirintepe Ağaçlandırma bölgesinde fidanlarımızı diktik. Başlatılan ağaçlandırma seferberliğinin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, kurum olarak gelecek nesillere yönelik böyle güzel bir projeye katılmaktan dolayı mutlu olduk” dedi.

Mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi