Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile deprem bölgeleri için kredi anlaşması imzalandı Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile deprem bölgeleri için kredi anlaşması imzalandı
Biga Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait Tanur Bigalı esnafı bilgilendirerek, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağ-Kur Prim Borçları Olanların 2020 Yılı Sonuna Kadar Hastanelerden Sağlık Hizmeti Almaya Devam Edeceğini duyurdu.

Tanur; “Prim borcu bulunan esnaflar sadece devlet hastaneleri ile devlet üniversitelerine bağlı hastanelerden tedavi hizmeti alabileceklerdir” dedi.

Konu ile ilgili kararın Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Tanur, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamasını dile getirdi.

Bakan Selçuk’un açıklaması ise şu şekilde;

”Bağ-Kur’lular ve GSS prim borcu olanlar sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edecek. Genel Sağlık Sigortası 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Ülkemizde çalışması nedeniyle sigortalı olanlar ve sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişiler hariç herhangi bir şekilde sağlık hizmeti alamayanlara 88,29 lira prim ödemeleri şartıyla sağlık hizmeti verilmektedir. Bu miktarı ödeyemeyecek olanlara ise gelir testi yaptırmaları şartıyla devlet tarafından ücretsiz sağlık hizmeti verilmektedir. Prim borcu olan vatandaşlarımızın azalması GSS sisteminin işlerliğini ortaya koymaktadır. Bir yandan primini ödeyen vatandaşımızın sayısı artarken, diğer yandan primsiz sağlık hizmeti alma talebinde bulunan vatandaşımızın sayısı azalmaktadır.”

YASEMİN ÖZDEŞ


Editör: Haber Merkezi