Biga Gençlik Derneği tarafından hazırlanan ve T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilen “Biga Gençliği Spor ve Tarihi ile Bilinçleniyor” isimli proje kapsamında önemli bir adım atıldı. Proje protokolü, Bigaspor Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Biga Gençlik Derneği Başkanı Levent Şahin ile Çanakkale İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Aykut Kuzey arasında imzalandı.

Proje; gençlerin sportif faaliyetler yoluyla fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sunmayı, aynı zamanda tarihî ve kültürel değerlerle buluşmalarını sağlamayı hedefliyor.

"Yürüyemez" denilen atletin hedefi dünya şampiyonluğu
"Yürüyemez" denilen atletin hedefi dünya şampiyonluğu
İçeriği Görüntüle

Protokolün imzalanmasının ardından açıklamada bulunan Levent Şahin, “Gençliğimizin sporla iç içe, tarih ve kültürle donanmış bireyler olarak yetişmesi en büyük hedefimiz. Biga’mızın gençliği için atılan her adım, geleceğimize yapılan en büyük yatırımdır. Gençlerin çok yönlü gelişimini destekleyecek bu anlamlı projeye katkılarından dolayı T.C. İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Bülent Turan’a teşekkür ederim” dedi.

Projeyle birlikte Biga’daki gençler hem çeşitli sportif etkinliklerle buluşacak hem de tarihî geziler, seminerler ve kültürel çalışmalarla bilinçlenme imkânı bulacak.

54Dfaee3 6F64 4110 Bd0D 46C2621738C6

Muhabir: Mehmet Özdeş