Biga Belediyesi ile BİKAD Mutfak iş birliğinde hayata geçirilen çalışma kapsamında, kadınların hazırladığı ev yapımı lezzetler belediyeye ait sosyal tesislerin menülerine eklendi. Kruvasan poğaçadan brownie’ye kadar farklı ürünler artık üç ayrı noktada vatandaşlarla buluşuyor.
Biga’da kadın emeğini ve yerel üretimi desteklemeye yönelik dikkat çeken bir çalışma hayata geçirildi. Biga Belediyesi ile BİKAD Mutfak iş birliğinde yürütülen proje sayesinde Bigalı kadınların özenle hazırladığı hamur işleri ve tatlı çeşitleri, belediyeye ait sosyal tesislerde vatandaşların beğenisine sunulmaya başlandı.
Biga Belediye Başkanı Alper Şen’in öncülüğünde gerçekleştirilen çalışma, kadınların üretime ve ev ekonomisine katkı sağlamasını desteklerken belediyenin sosyal tesislerinin menülerine de yeni lezzetler kazandırdı.
MENÜLERDE HANGİ LEZZETLER VAR?
Kadın üreticilerin hazırladığı ürünler arasında kruvasan poğaça, geleneksel ay çöreği, kakaolu ıslak kek ve brownie bulunuyor. Taze ve hijyenik koşullarda hazırlandığı belirtilen bu lezzetler, sosyal tesislerin menülerine dahil edildi.
ÜÇ SOSYAL TESİSTE VATANDAŞLARLA BULUŞUYOR
Bigalı kadınların el emeğiyle hazırlanan ürünler, Biga Belediyesi’nin üç farklı sosyal tesisinde satışa sunuluyor. Bu noktalar şöyle:
Atatürk Kültür Merkezi, Yıl Milli Egemenlik Parkı, Şükrü Kemerli Parkı
HEM KADIN EMEĞİNE DESTEK HEM YENİ LEZZETLER
Projenin, kadınların üretime katılımını ve yerel emeğin değerlendirilmesini desteklemesinin yanı sıra sosyal tesislerin ürün çeşitliliğini artırması hedefleniyor.
Biga Belediyesi, tüm vatandaşları Bigalı kadınların emeğiyle hazırlanan bu lezzetleri tatmak üzere sosyal tesislere davet etti.





