Biga’nın Hacıpehlivan Köyü’nde yağmurun bereketi, sobanın sıcaklığı ve köy sofralarının lezzeti bir araya geldi. Köy muhtarlığı, yağışlı günlerin huzur veren manzarasını ve köy yaşamının samimi güzelliklerini paylaştı.
Biga’ya bağlı Hacıpehlivan Köyü’nde son günlerde etkili olan yağışlar, toprağa bereket getirirken köy yaşamına da ayrı bir güzellik kattı. Yağmurun sesine sobanın sıcaklığı, dalından toplanan meyvelerin lezzeti ve geleneksel köy sofralarının keyfi eşlik etti.
Hacıpehlivan Köyü Muhtarlığı tarafından yapılan paylaşımda, yağmurlu günlerin köyde nasıl değerlendirildiğine dikkat çekildi. Dalından koparılan nar, ayva, mandalina ve kivinin tadını çıkarmak; cevizli kabak tatlısı eşliğinde çay içmek, sobanın üzerinde kızaran ekmeğin kokusunu duymak ve sobada ağır ağır pişen patatesle ayvanın lezzetine varmak köy hayatının güzel anları arasında gösterildi.

Birkaç gündür devam eden yağışların yalnızca Hacıpehlivan Köyü’nü değil, ülkenin dört bir yanını etkilediği belirtilen paylaşımda, toprağın suya kavuşmasının özellikle çiftçiler için umut olduğu vurgulandı.
Muhtarlık, yağışların bol ve bereketli bir sezonun habercisi olmasını temenni ederek, yağmurların afetsiz geçmesi dileğinde bulundu.
Paylaşımda ayrıca mutluluğun bazen pencereye vuran yağmurun sesinde, bazen sobanın sıcaklığında, bazen de sevdiklerle paylaşılan sofralarda saklı olduğu ifade edildi.
Hacıpehlivan Köyü Muhtarlığı, tüm hemşehrilerine sağlık, huzur, bereket ve afetsiz günler diledi.











